Tallin esittely

Saaran talli

Talli on rakennettu vuonna 1985. Tallissa on 27 karsinapaikkaa. Meillä on 23 tuntihevosta sekä 4 yksityishevosta.

Tarhat

Hevoset tarhailevat laumassa päivittäin vähintään 16 tuntia, kesäisin enemmän. Suurin osa tuntihevosista viettää vapaa-aikaansa keskenään isossa tarhassa, joka on noin hehtaarin kokoinen. Tontiltamme löytyy myös kolme muuta tarhaa.

Kenttä

Tallilla on n. 30x90m kokoinen aidattu hiekkapohjainen kenttä, jolla kesäisin pidetään tunnit. Kentän reunalta löytyy lämmin kerhomökki, jossa toimii myös seuran toiminta.

Maneesi

Vuonna 1997 rakennettu maneesi on kooltaan 22x72m. Tunnit pidetään talvisin ja sateen sattuessa maneesissa. Maneesi on viihtyisä hyvän valaistuksen ja peilien ansiosta. Myös katsomo löytyy.

Maasto

Oulun kaupunki teki 2003 syksyllä maastoon uuden ratsastusreitin koko Kuivasjärven hevosihmisten käyttöön. Reitti mahdollistaa turvallisen maastoratsastelun hyvän pohjan ansiosta. Vanhat reitit ovat edelleen käyttökelpoisia ja niitä käyttämällä maastoretkistä saa monipuolisia. Tunneilla pyritään käymään säännöllisesti maastossa hevosten ja ratsastajien piristykseksi.

Sijainti

Talli sijaitsee noin 8 km Oulun keskustasta pohjoiseen. Suorin tie keskustasta on moottoritie.  Poistu liittymästä numero 13  Raitotielle ja  siitä Ritaharjun suuntaan noin 500 m. Tallin risteyksessä on ratsastuskoulu- opaste. Tätä reittiä keskustasta pääsee tallille jopa vajaassa kymmenessä minuutissa.